Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Apa khabar? Semoga semua sentiasa dalam keadaan sihat ya. Ok, kali ni saya nak kongsi tentang Tips Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Semasa Menyusu.

 

Cara Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Dengan Set Menyusu Shaklee

 

Adalah satu impian bila kita berjaya dapatkan berat badan yang ideal selepas bersalin. Kan? Nak nak yang naik sampai 20kg masa mengandung tu, lagilah nak berat asal sebelum pregnant kan? Saya tahu sebab saya dah 3 kali pregnant, 3 kali bersalin. Huhu.

Dan tahu kan cara yang paling senang nak kurus balik adalah berpantang dengan betul dan menyusukan baby kita sendiri. Haaa…macam mana tu?

Zaman sekarang dah lebih senang berbanding tahun 2012 masa saya first time bersalin. Heee. Sekarang makanan berpantang dah ada delivery service. Memang senang untuk yang berpantang sendiri. Kalau yang berpantang dengan mak atau mak mertua tu, pun senang. Ada org jaga. Lagi strict lagi bagus.

Nanti berpantang betul-betul buat. Cari tukang urut yang berpengalaman untuk yang bersalin normal atau pembedahan. Senang ambil yang ada buat pakej tungku, tangas, mandi, urut dan pakaikan bengkung. Ambil set yang uruskan baby pun best. Semua kena sediakan duit je. Plan awal lah. Simpan sikit-sikit. Tak ada lah nanti ketap gigi nak bayar. Huhu.

Untuk penyusuan susu ibu juga. Get ready. Kalau boleh pergi awal-awal kelas antenatal. Kelas penyusuan ibu. Cari info. Prepare fizikal dan mental awal-awal. Inform suami untuk support dari awal sampai baby umur 2 tahun. Tahu kan? Bila kita menyusukan baby kita boleh hilang banyak kalori. Haa bonus tu!

Since menyusukan baby ni akan buat kita cepat lapar (akibat kehilangan kalori tu), masa inilah kita kena prepare apa yang kita perlu makan. Kalau nak turun 20kg, janganlah makan macam nak tambah lagi 5kg. Huhu. Boleh kunyah-kunyah salad atau buah-buahan yang sesuai. Buat overnight oat ke. Haaa…sedap pun sedap!

Minum air kena banyak tau. Saya tahu mesti ada yang dalam pantang tak dibenarkan minum air banyak-banyak takut urat kembang. Ketahuilah itu semua mitos dan tengok balik berapa “banyak” yang dikata tu? Memang kita kena ambil at least 2.5L air masak / suam sehari. Bila minum banyak air, kita akan kurang craving.

Since kita akan kehilangan banyak darah, banyak tenaga, struggle dengan luka bersalin dan nak handle baby yang bakal banyak ragam, saya nak suggest untuk kita ambil Tips Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Semasa Menyusu.

 

Cara Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Dengan Set Menyusu Shaklee

 

Kenapa?

Set ini bantu untuk:

  • Lengkapkan keperluan nutrisi yang kita sangat perlukan untuk build up balik kesihatan badan.
  • Bekalkan tenaga untuk mengharungi kehidupan baru bersama baby.
  • Bantu banyakkan pengeluaran susu untuk plan 2 tahun.
  • Boleh kenyangkan perut dalam jangka masa lama dan kurangkan rasa craving tu.
  • Bonus : bantu senangkan pembuangan air besar.

 

Saya dah ambil ni sejak 4 tahun lepas dan alhamdulillah, saya memang continue sampai sekarang sebab saya berjaya kurangkan 10kg selepas bersalinkan anak kedua dan ketiga! Dah lah turun, maintain tak naik balik pula tu. Siapa tak suka kan? Hee…

Rasa-rasa dah prepare nak hadapi semua ni awal-awal, bolehlah order Tips Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Semasa Menyusu ni dan nak beli secara online terus? Boleh klik link ini : Beli Set Menyusu Shaklee Online

Jika perlukan khidmat nasihat, boleh hubungi : 012 367 2560

.

Atau boleh hubungi Pengedar Sah Shaklee yang tersenarai di bawah .

.

Kuala Lumpur :

Fatin Mazelan : 012-3672 560
Ampang, Kuala Lumpur, Ulu Klang, Bukit Antarabangsa, Ukay Perdana, Wangsa Maju, Taman Melawati, Sri Rampai, Setapak

Fiza Aslam : 017-6070 238
Sekitar KLCC, Jalan Ampang, Bukit Bintang

Akmarina : 017-9636 954
Taman Melawati, Gombak, Batu Caves, Greenwood, Sungai Pusu, Sri Gombak, Segambut, Jalan Duta, MATRADE, Selayang

Atifah : 017-3466 579
Ampang, Bandar Baru Ampang, Pandan Indah, Taman Dagang, Taman Cahaya, Taman Cempaka, Taman Muda, Taman Kosas, Bukit Indah, Bukit Belacan, Kampung Baru Cheras, Taman Saga

Yuni : 012-3857 800
Bukit Damansara, Mont Kiara, TTDI, Jalan Duta, Sri Hartamas, Kerinchi, Bandar Utama, Bangsar, Pantai Dalam

Liza : 012-647 4125
KL Sentral

.

Selangor

Azie : 012-9513 802
Sungai Buloh, Rawang, Bandar Tasik Puteri, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Fiza : 017-6070 238
Rawang, Selayang, Batang Kali, Gombak, Serendah, Sungai Buloh, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Muni : 019-6736 675
Sepang, Salak Tinggi, Nilai, KLIA, KLIA2

Azura : 017-6120 992
Selayang, Kepong, Batu Caves, Gombak, Klang, Pulau Indah, Port Klang

Yanti : 012-5285 658
Kajang, Bangi, Semenyih, Sg Long, Seri Kembangan, Balakong, Cheras

Liza : 012-647 4125
Jenjarom

.

Pahang, Terengganu dan Kelantan

Kak Wan : 011-2609 9465
Kuantan, Bandar Indera Mahkota, Pahang

Elynn : 013-9449 174
Sekitar Bandar Raub, Pahang

Nora : 014-807 0610

Sekitar Gambang

Izzati : 019-4028 542
Sekitar kawasan Bandar Kemaman, Terengganu

Absarina : 017-9636 954
Sekitar kawasan Kota Bharu, Kelantan

.

Negeri Sembilan, Melaka dan Johor

Muni : 019-6736 675
Nilai, Seremban, Negeri Sembilan

Syin : 013-7875 853
Kulai, Kelapa Sawit, Senai, Johor Bahru, Singapore

.

Perak, Kedah, Penang dan Perlis

Fatin : 012-3672 560
Bandaraya Ipoh, Perak

.

Sabah dan Sarawak

Lia : 017-5278 054
Kota Marudu, Sabah

.

Cari Pengedar Shaklee? >>> Pengedar Shaklee Malaysia
.
Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee
 .
Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online