Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca. Kali ini kami nak kongsikan Tanda Tubuh Badan Kita Perlu Detoks. Kenapa kena detoks? Perlu ke? Apa kebaikkannya?

Tanda Badan Perlu Detoks

Selama kita hidup kat dunia ini, dah berapa banyak jenis makanan yang dah kita cuba? Macam mana pula dengan cara hidup kita selama lebih 20-30 tahun ini? Adakah baik atau mungkin cukup untuk bertahan sehingga umur 50 tahun?

Betul, ajal maut di tangan tuhan. Hanya Dia yang tahu bila masa kita akan tiba. Tapi, sementara kita masih hidup kat dunia ini, adakah kita biarkan saja tubuh badan yang Dia dah pinjamkan kat kita?

Wah, bukan main bahasa. Hihi. Okay lah, bukan niat untuk menakut-nakutkan. Itu mukadimah sahaja. Hehe. Okay, jom kita tengok Tanda Tubuh Badan Kita Perlu Detoks.

Anda pernah alami salah satu atau salah dua, tiga, empat dari senarai bawah ni?

  • Selalu sembelit
  • Selalu sakit kepala sampai nak migrain (atau dah migrain)
  • Selalu rasa letih dan lesu
  • Perut selalu rasa tak selesa. Kembung perut.
  • Kulit rasa kusam
  • Perut buncit dengan jayanya
  • Rasa kemaruk (craving) sangat nak makan terutama makanan manis
  • Mulut tu asyik berbau sahaja

Pernah atau tidak alami perkara-perkara di atas? Haaa itulah dia Tanda Tubuh Badan Kita Perlu Detoks. Kenapa? Okay, kami terangkan satu persatu sebabnya.

Selalu sembelit adalah simptom yang berlaku akibat sama ada badan kita kurang fiber, kurang minum air atau usus kita memberikan simptom nak tersumbat (belum tersumbat tapi dah ke arah itu).

Sakit kepala itu selalunya tanda badan kita sedang mengalami tekanan (stres). Tetapi sakit kepala yang sangat kerap dalam jangkamasa yang pendek atau terlalu kerap itu tidak normal ya.

Selalu rasa letih dan lesu adalah disebabkan toksin yang tidak dapat keluar dari badan dengan cara yang betul menyerap tenaga dari badan kita, membuatkan badan kita terpaksa bekerja lebih dari yang sepatutnya.

Bermasalah dengan membuang angin sama ada secara sendawa ataupun kentut akan menyebabkan kita mengalami kembung perut. Ia akan menjadikan perut sangat tidak selesa.

Dengan faktor persekitaran yang kurang baik dan faktor pemakanan yang tidak dijaga akan membuatkan kulit muka kita terdedah dengan toksin. Dan menjadikan kulit kusam dan berjerawat.

Jangan main-main dengan sembelit tahu. Najis yang terkumpul akan mengeras di dalam usus dan menyebabkan perut kita buncit walaupun berat badan kita normal.

Bila sistem badan kita tidak bekerja dengan baik, ia akan menyebabkan metabolisma terganggu dan menyebabkan kita makan tak tentu hala kerana asyik berasa lapar.

Usus yang kotor pula akan menyebabkan mulut kita berbau walaupun dah gosok gigi 5 kali sehari. Seram kan? Huhu.

Jadi, sekiranya anda ada mengalami sebarang Tanda Tubuh Badan Kita Perlu Detoks, adalah baik kiranya anda lakukan perubahan terhadap diri anda.

Dan kami sebagai Pengedar Shaklee Malaysia inshaAllah mampu bantu anda untuk memulakan aktiviti detoks secara sihat. Boleh hubungi kami di sini : Senarai Pengedar Shaklee Online Malaysia.

Dapatkan Pengedar kami >>> Pengedar Vivix Shaklee Online

Nak Beli Shaklee Online Terus Dari Shaklee HQ >>> Cara Beli Shaklee Online

Nak Daftar Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee