Assalammualaikum dan selamat sejahtera. Kali ni saya nak kongsi tentang Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Menyusu Berpuasa. Sebelum tu, saya nak ucap terima kasih kerana sudi singgah blog saya. Jemput komen.

Set Menyusu Shaklee Untuk Ibu Menyusu Berpuasa

Sinonimnya ibu menyusu ni akan sentiasa lapar since kita kehilangan kalori semasa menyusu atau mengepam susu. Dan kena minum air selalu kan. Azabnya kalau tak dapat minum air tu macam kehausan 10 hari tak makan kan. Huhu.

So, macam mana kita nak puasa kan? Ada yang fizikal dan mental kuat, inshaAllah boleh puasa penuh (kecuali kalau dah period). Kalau yang macam saya ni, nak nak oversupply pula. Nak tahan 14 jam memang azab. Lagi dekat nak buka lagi macam zombi.

Menggigil tahan lapar dan dahaga, kadang sampai nak pitam dah gigilnya tu. Masa tu baru pukul 1 petang. Baru zohor. Memang tak mampu nak tahan. Akhirnya, bukalah puasa saya.

Alhamdulillah sekarang hampir boleh puasa penuh walaupun ada lah tinggal 3 hari macam tu tapi elok lagi dari masa awal-awal dulu. 5-6 hari tinggal. Huhu. Sebabnya mula dari kahwin sampai sekarang tak berhenti mengandung – bersalin – menyusu. Haha.

2011 : pregnant
2012 : menyusu & mengandung anak kedua
2013-2014 : menyusukan anak (tandem nursing)
2015 : mengandung anak ketiga
2016 : menyusukan anak
InshaAllah 2017 : masih menyusukan anak. Hihi.

Kalau ikutkan memang ada fatwa tentang hukum berpuasa ketika mengandung dan ketika menyusukan anak kan? Dan mengikut fatwa yang paling kuat pun kata kena ganti balik puasa apabila sudah mampu ganti puasa. Setiap kali tak puasa (tahun berikutnya) tu, kena bayar fidyah dan bila dah tak pregnant atau menyusu, kena ganti balik.

So, ada baiknya kiranya kita berpuasa saja selagi mampu kan. Tu lah yang saya nak ajak ni. At least nanti tiadalah kes tak ingat berapa hari nak ganti. Berapa banyak fidyah nak kena bayar. Fidyah pun berganda tau ikut tahun dan hari yang tinggal puasa. Lagi banyak jalan kerjanya nanti. Heee.

So, kat sini saya nak share-lah sikit tentang Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Menyusu Berpuasa yang boleh bantu kita, ibu menyusu untuk berpuasa dengan sihat dan penuh dengan nutrisi. InshaAllah.

Set Menyusu Shaklee Untuk Ibu Menyusu Berpuasa

Selain tu, ini antara kebaikkan lain mengambil set ini:

  • bantu kita kekalkan stok susu dalam bulan puasa.
  • bantu tahan lapar dan haus lebih lama.
  • bekalkan nutrisi yang cukup ketika puasa.

Alhamdulillah, mengikut pengalaman saya yang dah hampir 5 tahun menyusukan anak ni (2011 tak masuklah kan sebab mengandung punya cerita. Hee.) dan nak masuk 4 tahun menggunakan set ini ketika sedang berpuasa, saya sangat berpuas hati.

Alhamdulillah, saya mampu berpuasa dengan jayanya sepanjang tempoh berpuasa. Ada juga rasa lapar tapi dah nak pukul 6 petang baru terasa. Ini orang yang tak menyusu pun nafsu makan dia membuak-buak kan? Hihi. Tengok, kita juga mampu berpuasa seperti orang yang tak menyusukan anak berpuasa.

Rasa-rasa nak buat belian sekarang untuk ganti puasa tahun lepas atau tahun-tahun lepas, boleh klik link ini : Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Menyusu Berpuasa.

Lepas dah berjaya buat tempahan, bolehlah hubungi saya untuk mengetahui cara makan dan waktu pengambilan yang sesuai untuk bulan puasa nanti dan perlukan khidmat nasihat, boleh hubungi : 012 367 2560

.

Atau boleh hubungi Pengedar Sah Shaklee yang tersenarai di bawah .

.

Kuala Lumpur :

Fatin Mazelan : 012-3672 560
Ampang, Kuala Lumpur, Ulu Klang, Bukit Antarabangsa, Ukay Perdana, Wangsa Maju, Taman Melawati, Sri Rampai, Setapak

Fiza Aslam : 017-6070 238
Sekitar KLCC, Jalan Ampang, Bukit Bintang

Akmarina : 017-9636 954
Taman Melawati, Gombak, Batu Caves, Greenwood, Sungai Pusu, Sri Gombak, Segambut, Jalan Duta, MATRADE, Selayang

Atifah : 017-3466 579
Ampang, Bandar Baru Ampang, Pandan Indah, Taman Dagang, Taman Cahaya, Taman Cempaka, Taman Muda, Taman Kosas, Bukit Indah, Bukit Belacan, Kampung Baru Cheras, Taman Saga

Yuni : 012-3857 800
Bukit Damansara, Mont Kiara, TTDI, Jalan Duta, Sri Hartamas, Kerinchi, Bandar Utama, Bangsar, Pantai Dalam

Liza : 012-647 4125
KL Sentral

.

Selangor

Azie : 012-9513 802
Sungai Buloh, Rawang, Bandar Tasik Puteri, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Fiza : 017-6070 238
Rawang, Selayang, Batang Kali, Gombak, Serendah, Sungai Buloh, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Muni : 019-6736 675
Sepang, Salak Tinggi, Nilai, KLIA, KLIA2

Azura : 017-6120 992
Selayang, Kepong, Batu Caves, Gombak, Klang, Pulau Indah, Port Klang

Yanti : 012-5285 658
Kajang, Bangi, Semenyih, Sg Long, Seri Kembangan, Balakong, Cheras

Liza : 012-647 4125
Jenjarom

.

Pahang, Terengganu dan Kelantan

Kak Wan : 011-2609 9465
Kuantan, Bandar Indera Mahkota, Pahang

Elynn : 013-9449 174
Sekitar Bandar Raub, Pahang

Nora : 014-807 0610

Sekitar Gambang

Izzati : 019-4028 542
Sekitar kawasan Bandar Kemaman, Terengganu

Absarina : 017-9636 954
Sekitar kawasan Kota Bharu, Kelantan

.

Negeri Sembilan, Melaka dan Johor

Muni : 019-6736 675
Nilai, Seremban, Negeri Sembilan

Syin : 013-7875 853
Kulai, Kelapa Sawit, Senai, Johor Bahru, Singapore

.

Perak, Kedah, Penang dan Perlis

Fatin : 012-3672 560
Bandaraya Ipoh, Perak

.

Sabah dan Sarawak

Lia : 017-5278 054
Kota Marudu, Sabah

.

Cari Pengedar Shaklee? >>> Pengedar Shaklee Malaysia
.
Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee
 .
Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online