Assalammualaikum dan selamat sejahtera. Kali ini saya nak kongsikan tentang Cara Merawat Darah Tinggi. Salah satu penyakit 3 serangkai yang dihidapi oleh ramai orang pada zaman kini. Bahaya tahu darah tinggi ni. Boleh menyumbang kepada penyakit strok (angin ahmar) dan kematian!

Cara Merawat Darah Tinggi

Saya terangkan sedikit tentang apakah itu penyakit darah tinggi? Secara kasarnya, penyakit ini adalah disebabkan oleh bacaan tekanan darah kita yang terlampau tinggi selama lebih dari seminggu. Jadi, sekiranya telah membuat pemeriksaan kali pertama di klinik atau hospital, doktor akan mula monitor bacaan tersebut kalau ada masalah.

Punca kejadian juga ada pelbagai sebab. Boleh baca kat sini : Punca Utama Tekanan Darah Tinggi.

Okay lah sekarang kita masuk kepada Cara Merawat Darah Tinggi ini. Ada beberapa cara yang boleh kita boleh lakukan untuk atasi masalah ini.

1) Ambil ubat yang dipreskripsi oleh doktor.

Nak tak nak, ubat ini memang kena ambil semasa dalam tempoh rawatan. Walaupun ada kesan sampingan (ikut apa yang saya baca).

2) Elakkan makanan yang tinggi kandungan sodium

Terutamanya makanan yang tinggi kandungan Monosodium Glutamate (MSG) seperti makanan dalam tin, mi segera, makanan segera, dan makanan sejukbeku. Minuman ringan juga perlu dielakkan untuk orang yang menghidapi masalah ini.

3) Lakukan proses detoks dalam diet makanan

Cara paling cepat dan baik untuk mengatasi masalah tekanan darah tinggi ini adalah dengan melakukan detoks untuk menghilangkan toksin-toksin yang masih ada dalam badan yang mengganggu perjalanan darah.

4) Amalkan pengambilan supplemen

Dengan pengambilan supplemen, risiko untuk masalah tekanan darah tinggi jadi lebih kurang berbanding tidak mengambil apa-apa ikhtiar. Vitamin yang saya cadangkan untuk mengelakkan penyakit ini lebih teruk adalah :

Cara Merawat Darah Tinggi

Vivix : Bantu perbaiki masalah kesihatan sehingga ke tahap sel darah. Bantu elakkan simptom menjadi lebih teruk.

OmegaGuard : kandungan omega-3 yang ada di dalamnya dikatakan membantu untuk menurunkan bacaan tekanan darah. Dan ia juga bersifat anti-radang yang mana bantu untuk mengurangkan simptom.

Garlic : bantu untuk mengelakkan penggumpalan darah dan pembekuan darah yang menjadikan salur pembuluh darah tersumbat.

Ostematrix : bantu pengaliran darah dalam keadaan lancar dan tenang.

Anda yang berminat untuk cuba ikhtiar Cara Merawat Darah Tinggi yang keempat ini, boleh hubungi saya di talian 012-367 2560 (<– klik untuk terus ke Whats App).

Untuk dapatkan set ini secara terus secara online dan penghantaran secara percuma terus ke rumah anda, bolehlah klik : Set Darah Tinggi Shaklee

Dan hubungi saya di talian 012-367 2560 untuk dapatkan konsultasi tentang cara makan dan waktu pengambilan yang memberikan kesan yang paling terbaik (inshaAllah)*.

*Khas untuk yang order daripada saya sahaja.