Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Apa khabar? Semoga semua pembaca blog ini sentiasa sihat ya. Entri kali ini saya nak kongsikan tentang Cara Hilangkan Sembelit Buat Ibu Menyusu.

Set Menyusu Shaklee Cara Untuk Senang Membuang Air Besar

 

Saya tahu ini antara masalah-masalah mama selepas bersalin sebab saya pun terkena masa bersalin anak pertama. Huhu. Sadis. Nak nak anak sulung bersalin secara pembedahan ceaserean. Bila nurse kata dah membuang nanti beritahu ya, azab aih.

Masa tu minum air banyak mana pun tak jalan dah. Huhu. Bila nak meneran tu, memang ter-effect lah luka kat perut tu. Pedih! Sampai seriau nak membuang.

Anak kedua pun saya kena juga sembelit ni. Bersalin normal. Haa, gasaklah meneran. Dah lah kena 2 jahitan sebab koyak sikit. Memang boleh trauma. Hahaha! Risau weh. Terbuka balik jahitan kang, tak pasal-pasal saja kan.

Lepas bersalin anak kedua nilah saya tekad nak cari supplemen yang boleh bantu menyenangkan pembuangan air besar setiap hari. Bahaya juga kalau tak membuang hari-hari. Sangkut kat usus, jadi kerak, nauzubillah. Menakutkan!

 

Set Menyusu Shaklee Cara Untuk Senang Membuang Air Besar
Horror kan?!

 

Asbab tak membuang jugalah boleh terganggu emosi, boleh buat stres, boleh buat badan tal kurus-kurus (sebab sepatutnya bila menyusu kita kehilangan banyak kalori, sebab tu boleh kurus masa menyusu). Kenapa? Sebab toksin-toksin dan bakteria jahat dalam badan tak ada laluan nak keluar untuk di flush out dari badan. Duk terperangkap.

Kat mana dah saya baca bila kita senang membuang hari-hari, membantu pemanjangan kuku & pertumbuhan rambut. So, bila kita kerap membuang (hari-hari), kuku dan rambut juga akan tumbuh secara berkala setiap hari. Ya lah kot. Duk monitor pertumbuhan 2-2 ni macam betul saja. Ahahaha!

Ok ok, ini Cara Hilangkan Sembelit Buat Ibu Menyusu yang saya ambil untuk bagi senang membuang air besar.

Set Menyusu Shaklee Cara Untuk Senang Membuang Air Besar

 

Alhamdulillah, bila saya amalkan secara konsisten sampailah saya mengandungkan anak ketiga dan kini menyusukan Adam yang berusia setahun, saya dah tak risau pasal sembelit. Minum air kena jaga haa…menyusu kan. Hehe.

Rasa-rasa awak juga mempunyai masalah Cara Hilangkan Sembelit Buat Ibu Menyusu yang sama dan nak beli secara online terus? Boleh klik link ini : Beli Set Menyusu Shaklee Online.

Jika perlukan khidmat nasihat, boleh hubungi : 012 367 2560

.

Atau boleh hubungi Pengedar Sah Shaklee yang tersenarai di bawah .

.

Kuala Lumpur :

Fatin Mazelan : 012-3672 560
Ampang, Kuala Lumpur, Ulu Klang, Bukit Antarabangsa, Ukay Perdana, Wangsa Maju, Taman Melawati, Sri Rampai, Setapak

Fiza Aslam : 017-6070 238
Sekitar KLCC, Jalan Ampang, Bukit Bintang

Akmarina : 017-9636 954
Taman Melawati, Gombak, Batu Caves, Greenwood, Sungai Pusu, Sri Gombak, Segambut, Jalan Duta, MATRADE, Selayang

Atifah : 017-3466 579
Ampang, Bandar Baru Ampang, Pandan Indah, Taman Dagang, Taman Cahaya, Taman Cempaka, Taman Muda, Taman Kosas, Bukit Indah, Bukit Belacan, Kampung Baru Cheras, Taman Saga

Yuni : 012-3857 800
Bukit Damansara, Mont Kiara, TTDI, Jalan Duta, Sri Hartamas, Kerinchi, Bandar Utama, Bangsar, Pantai Dalam

Liza : 012-647 4125
KL Sentral

.

Selangor

Azie : 012-9513 802
Sungai Buloh, Rawang, Bandar Tasik Puteri, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Fiza : 017-6070 238
Rawang, Selayang, Batang Kali, Gombak, Serendah, Sungai Buloh, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Muni : 019-6736 675
Sepang, Salak Tinggi, Nilai, KLIA, KLIA2

Azura : 017-6120 992
Selayang, Kepong, Batu Caves, Gombak, Klang, Pulau Indah, Port Klang

Yanti : 012-5285 658
Kajang, Bangi, Semenyih, Sg Long, Seri Kembangan, Balakong, Cheras

Liza : 012-647 4125
Jenjarom

.

Pahang, Terengganu dan Kelantan

Kak Wan : 011-2609 9465
Kuantan, Bandar Indera Mahkota, Pahang

Elynn : 013-9449 174
Sekitar Bandar Raub, Pahang

Nora : 014-807 0610

Sekitar Gambang

Izzati : 019-4028 542
Sekitar kawasan Bandar Kemaman, Terengganu

Absarina : 017-9636 954
Sekitar kawasan Kota Bharu, Kelantan

.

Negeri Sembilan, Melaka dan Johor

Muni : 019-6736 675
Nilai, Seremban, Negeri Sembilan

Syin : 013-7875 853
Kulai, Kelapa Sawit, Senai, Johor Bahru, Singapore

.

Perak, Kedah, Penang dan Perlis

Fatin : 012-3672 560
Bandaraya Ipoh, Perak

.

Sabah dan Sarawak

Lia : 017-5278 054
Kota Marudu, Sabah

.

Cari Pengedar Shaklee? >>> Pengedar Shaklee Malaysia
.
Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee
 .
Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online