Parut di muka adalah salah satu benda yang selalunya membuatkan kaum wanita resah. Ya lah, muka ni kan aset penting kita. Jadi, bila adanya parut, sedikit sebanyak akan beri kesan dalam hati. Jadi, kali ni kami nak kongsikan Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan.

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan

Parut boleh jadi disebabkan beberapa faktor seperti bekas jerawat, mungkin juga sebab chicken pox dan juga luka-luka akibat kemalangan kecil. Kalau parut itu kecil dan samar-samar, mungkin tak ada masalah bagi sesetengah orang. Tapi bila yang memang nampak jelas, memang boleh efek kepada keyakinan diri kita. Kan?

Jadi, kat sini kami kongsikan 3 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan.

1. Aloe vera (daun lidah buaya)

Anda boleh gunakan daun lidah buaya ataupun aloe vera untuk disapukan di muka. Sapu jelinya dan biarkan selama 30 minit. Kemudian, bilas dengan air. Kena selalu praktikkan untuk dapatkan kesan yang segera.

2. Soda bikarbonat

Anda boleh cuba gunakan soda bikarbonat untuk sapu di muka anda terutama bahagian yang ada parut. Boleh juga campur dengan madu dan serbuk kayu manis untuk kesan yang lebih baik. Dikatakan madu dan serbuk kayu manis juga boleh bantu untuk kurangkan kesan parut tersebut.

Sama juga perlu sapu dan biarkan sekitar 10 hingga 30 minit baru bilas dengan air. Kena diamalkan dengan kerap juga.

3. Set Parut Jerawat Shaklee

Untuk kesan yang lebih pantas, mudah dan berkesan, kami syorkan anda untuk mengambil Set Parut Jerawat Shaklee ini. Kenapa ambil set ini?

Treatment atau baikpulih masalah pada kulit adalah sebaiknya dimulkana dari dalam badan. Set ini akan membantu untuk kerja-kerja baikpulih kulit kita bermula dari dalam dan seterusnya akan memberikan kesan positif yang sangat terbaik dari hanya mengamalkan sapuan dari luar.

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan

Set ini terdiri daripada :

  1. Protein membantu untuk bina sel baru kulit kita sekaligus membantu sel kulit yang bermasalah (parut itu tadi) kepada sel kulit yang baru. Menjadikan kulit kita akan repair dengan bantuan ESP Shaklee.
  2. Vitamin C membantu untuk mencerah sekaligus menghaluskan lagi kulit muka kita dan menjadikan kulit kita lebih awet muda dari sebelumnya.
  3. Vitamin E amat terkenal dengan menghalus dan melicinkan kulit terutama yang mempunyai parut. Ia bantu melembapkan kulit dan juga bantu repair parut jerawat tersebut dari dalam dan luar.

Ini salah satu hasil positif pengguna Set Parut Jerawat Shaklee :

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan

Untuk dapatkan set ini, anda boleh hubungi talian pantas : 012 367 2560. Pastikan anda hanya ambil dengan kami untuk dapatkan cara makan dan waktu pengambilan yang terbaik daripada kami.