Nak tahu Cara Banyakkan Susu Badan? Banyak benda kita bole buat sebagai Cara Banyakkan Susu Badan. Ada yang masuk akal, ada yang tidak. Semua cara ini boleh dicuba oleh semua ibu-ibu yang sedang menyusukan anak. So kat sini saya nak kongsikan 4 jenis Cara Banyakkan Susu Badan.

Cara Banyakkan Susu Badan | Set Menyusu Shaklee

Cara Banyakkan Susu Badan

1) Pam susu atau perah susu dengan kerap

Cara Banyakkan Susu Badan yang pertama ini adalah pam susu dengan lebih kerap. Contohnya pam untuk setiap 2 jam atau 4 jam mengikut jadual kerja masing-masing. Boleh mulakan pam susu seawal selepas bayi berumur sebulan atau lepas habis pantang. Sebab ada yang cuti materniti selama 2 bulan sahaja. Ada yang 75 hari dan tak kurang juga 3 bulan. Jadi, boleh mula buat stok awal.

Untuk surirumah tidak digalakkan pam. Kerapkan penyusuan secara terus sahaja. Sebab baby kan 24 jam dengan kita.

2) Power pumping

Boleh juga buat power pumping sebagai salah satu Cara Banyakkan Susu Badan. Waktu yang sesuai adalah waktu malam jam 12 hingga 3 pagi macam tu. Power pumping ni khas untuk rangsang hormon susu supaya hasilkan banyak susu sahaja. Bukan terus-terus susu jadi banyak tau.

3) Ambil makanan yang boleh merangsang susu (milk booster)

Boleh ambil pelbagai jenis makanan yang dipercayai merangsang penghasilan susu badan.

4) Set Menyusu Shaklee

Cara Banyakkan Susu Badan | Set Menyusu Shaklee

ESP Shaklee membantu membekalkan protein kepada ibu menyusu untuk kekal kenyang dan bertenaga untuk menyusukan baby. Protein juga salah satu elemen yang diperlukan untuk menghasilkan susu. Cukup protein ibu, inshaAllah cukup protein baby.

Alfalfa Shaklee terkenal sebagai salah satu milk booster paling popular kerana ia mengandungi galactagogue yang dipercayai mampu membantu dalam penghasilan susu ibu. Ia juga bagus untuk ibu kekalkan peranakan untuk sentiasa ketat dan maintain “anak dara”.

Ostematrix Shaklee adalah sebagai tambahan sumber kalsium yang sangat diperlukan dalam penghasilan susu. Kita semua tahu yang kandungan kalsium di dalam susu adalah yang paling tinggi. Jadi, sangat sesuai untuk mengambil Ostematrix Shaklee ini. Ia juga bantu melegakan sakit pinggang dan badan ibu yang lenguh akibat menyusukan baby.

Dapatkan ia dari HQ terus ke pintu depan rumah anda dengan klik :

Set Menyusu Shaklee

Sekian update tentang Cara Banyakkkan Susu Badan.

Jika perlukan khidmat nasihat, boleh hubungi : 012 367 2560

.

Atau boleh hubungi Pengedar Sah Shaklee yang tersenarai di bawah .

.

Kuala Lumpur :

Fatin Mazelan : 012-3672 560
Ampang, Kuala Lumpur, Ulu Klang, Bukit Antarabangsa, Ukay Perdana, Wangsa Maju, Taman Melawati, Sri Rampai, Setapak

Fiza Aslam : 017-6070 238
Sekitar KLCC, Jalan Ampang, Bukit Bintang

Akmarina : 017-9636 954
Taman Melawati, Gombak, Batu Caves, Greenwood, Sungai Pusu, Sri Gombak, Segambut, Jalan Duta, MATRADE, Selayang

Atifah : 017-3466 579
Ampang, Bandar Baru Ampang, Pandan Indah, Taman Dagang, Taman Cahaya, Taman Cempaka, Taman Muda, Taman Kosas, Bukit Indah, Bukit Belacan, Kampung Baru Cheras, Taman Saga

Yuni : 012-3857 800
Bukit Damansara, Mont Kiara, TTDI, Jalan Duta, Sri Hartamas, Kerinchi, Bandar Utama, Bangsar, Pantai Dalam

Liza : 012-647 4125
KL Sentral

.

Selangor

Azie : 012-9513 802
Sungai Buloh, Rawang, Bandar Tasik Puteri, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Fiza : 017-6070 238
Rawang, Selayang, Batang Kali, Gombak, Serendah, Sungai Buloh, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Muni : 019-6736 675
Sepang, Salak Tinggi, Nilai, KLIA, KLIA2

Azura : 017-6120 992
Selayang, Kepong, Batu Caves, Gombak, Klang, Pulau Indah, Port Klang

Yanti : 012-5285 658
Kajang, Bangi, Semenyih, Sg Long, Seri Kembangan, Balakong, Cheras

Liza : 012-647 4125
Jenjarom

.

Pahang, Terengganu dan Kelantan

Kak Wan : 011-2609 9465
Kuantan, Bandar Indera Mahkota, Pahang

Elynn : 013-9449 174
Sekitar Bandar Raub, Pahang

Nora : 014-807 0610

Sekitar Gambang

Izzati : 019-4028 542
Sekitar kawasan Bandar Kemaman, Terengganu

Absarina : 017-9636 954
Sekitar kawasan Kota Bharu, Kelantan

.

Negeri Sembilan, Melaka dan Johor

Muni : 019-6736 675
Nilai, Seremban, Negeri Sembilan

Syin : 013-7875 853
Kulai, Kelapa Sawit, Senai, Johor Bahru, Singapore

.

Perak, Kedah, Penang dan Perlis

Fatin : 012-3672 560
Bandaraya Ipoh, Perak

.

Sabah dan Sarawak

Lia : 017-5278 054
Kota Marudu, Sabah

.

Cari Pengedar Shaklee? >>> Pengedar Shaklee Malaysia
.
Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee
 .
Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online