Assalammualaikum. Apa khabaq? Sihat naa? Ok kita pergi terus ke tajuk Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi Untuk Pelbagai Jenis penyakit. Ya lah, mesti nak tahu kan apa yang bagus sangat sampai macam-macam penyakit boleh ambil vivix kan.

Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi

Kencing manis boleh, darah tinggi boleh, sakit jantung boleh, sakit buah pinggang boleh, strok boleh, kanser pun boleh, apatah lagi SLE dan psoriasis. Mestilah pelik kan? Dah kenapa semua orang boleh ambil Vivix Shaklee ni? Apa yang bagus sangat sampai boleh menambahbaik kesihatan orang yang menghidapi penyakit-penyakit di atas? Ok lah, saya story sikit ya. Cuba tak pakai medical terms untuk bagi mudah semua faham.

Vivix Shaklee ni memang dicipta untuk perbaiki kesihatan sehingga tahap sel. Berjuta dollar Research & Development (R&D) Shaklee telah keluarkan untuk mengkaji pembuatan Vivix ni. Kaji untuk dia perbaiki sel-sel dalam badan dan yang terbaru ni dah terbukti mampu memanjangkan telemore – jangka hayat sel tu. (Bukan bermakna kita lambatkan kematian. Itu rahsia Allah ya. Cepat atau lambat, yang penting kita usaha kan. Hee.)

Macam mana dia perbaiki sel? Dengan repair balik sel-sel badan kita yang dah rosak atau mati. Ok, ni masuk sains sikit. Tahu tak? Sel DNA kita berbentuk seperti rantai panjang yang bersambung dan bergulung. Macam ada 1 jenis pasta tu. Macam dalam gambar ni.

Nama pasta tu Fusilli Pasta

Mana nak tahu sel kita rosak? Bila salah satu batang (chain) rantai tu mati. Jadi, sel DNA kita akan rongak. Bila rongak macam-macam bakteria & virus datang attack. Bila dorang gabung dengan sel kita, akan dapat penyakit lain. Macam tulah proses terjadinya sel kanser. Dia attack sel kita yang rosak untuk jadi perumah dia. Once dah dapat, dia akan merebak secara pantas tanpa paling ke belakang punya. Huuu….scaryyy.

Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi
Putus putus macam tu kira rosaklah tu.

Jadi, salah satu usaha kita untuk menjana kesihatan yang lebih baik (bukan dah tunggu sakit baru nak pulihkan), Vivix Shaklee adalah produk terbaik dunia yang mampu membantu kita semua. InshaAllah.

Kenapa saya asyik sebut pasal sel je ni? Apa kena mengenanya dengan penyakit-penyakit semua tu? Apa kaitannya?

Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi

Ok, nampak gambar atas ni? Seluruh badan kita adalah bermula dari sel. Bermula kita tercipta dalam rahim ibu kita dari telur yang tersenyawa, kita menjadi sel dan semakin membesar menjadi fetus dan akhirnya jadilah bayi yang comel. Semua yang ada dalam badan ni semua ada sel-sel dia. Untuk identify siapa kita, kena detect pakai sel yang dinamakan sebagai DNA (deoxyribonucleic acid).

Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi
Diagram sistem badan manusia

So, cuba bayangkan, kalau sel kita sihat, baik dan cantik, kita akan jadi? Sihat, baik dan cantik juga inshaAllah. Kan? Suka tak? Suka tak?

That is why harganya reasonable dengan kaedah pembuatan, pemprosesan dan berfungsi segalanya secara natural. Berminat nak order 1?

Boleh klik sini : Beli Vivix Shaklee Online

.

Jika anda perlukan khidmat nasihat, boleh hubungi : 012 367 2560

.

Atau boleh hubungi Pengedar Sah Shaklee yang tersenarai di bawah .

.

Kuala Lumpur :

Fatin Mazelan : 012-3672 560
Ampang, Kuala Lumpur, Ulu Klang, Bukit Antarabangsa, Ukay Perdana, Wangsa Maju, Taman Melawati, Sri Rampai, Setapak

Fiza Aslam : 017-6070 238
Sekitar KLCC, Jalan Ampang, Bukit Bintang

Akmarina : 017-9636 954
Taman Melawati, Gombak, Batu Caves, Greenwood, Sungai Pusu, Sri Gombak, Segambut, Jalan Duta, MATRADE, Selayang

Atifah : 017-3466 579
Ampang, Bandar Baru Ampang, Pandan Indah, Taman Dagang, Taman Cahaya, Taman Cempaka, Taman Muda, Taman Kosas, Bukit Indah, Bukit Belacan, Kampung Baru Cheras, Taman Saga

Yuni : 012-3857 800
Bukit Damansara, Mont Kiara, TTDI, Jalan Duta, Sri Hartamas, Kerinchi, Bandar Utama, Bangsar, Pantai Dalam

Liza : 012-647 4125
KL Sentral

.

Selangor

Azie : 012-9513 802
Sungai Buloh, Rawang, Bandar Tasik Puteri, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Fiza : 017-6070 238
Rawang, Selayang, Batang Kali, Gombak, Serendah, Sungai Buloh, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Kota Damansara, Kepong

Muni : 019-6736 675
Sepang, Salak Tinggi, Nilai, KLIA, KLIA2

Azura : 017-6120 992
Selayang, Kepong, Batu Caves, Gombak, Klang, Pulau Indah, Port Klang

Yanti : 012-5285 658
Kajang, Bangi, Semenyih, Sg Long, Seri Kembangan, Balakong, Cheras

Liza : 012-647 4125
Jenjarom

.

Pahang, Terengganu dan Kelantan

Kak Wan : 011-2609 9465
Kuantan, Bandar Indera Mahkota, Pahang

Elynn : 013-9449 174
Sekitar Bandar Raub, Pahang

Nora : 014-807 0610

Sekitar Gambang

Izzati : 019-4028 542
Sekitar kawasan Bandar Kemaman, Terengganu

Absarina : 017-9636 954
Sekitar kawasan Kota Bharu, Kelantan

.

Negeri Sembilan, Melaka dan Johor

Muni : 019-6736 675
Nilai, Seremban, Negeri Sembilan

Syin : 013-7875 853
Kulai, Kelapa Sawit, Senai, Johor Bahru, Singapore

.

Perak, Kedah, Penang dan Perlis

Fatin : 012-3672 560
Bandaraya Ipoh, Perak

.

Sabah dan Sarawak

Lia : 017-5278 054
Kota Marudu, Sabah

.

Cari Pengedar Shaklee? >>> Pengedar Shaklee Malaysia
.
Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee
 .
Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online