Entri kali ni saya nak share tentang bagaimana 5 Tips Saya Jaga Kulit Jenis Kombinasi. Kulit ni penting tau dan kulit juga merupakan organ paling besar pada badan manusia. Sebab tu, anything we put on our skin, boleh penetrate sampai dalam. So, jangan ambil mudah.
5 Tips Saya Jaga Kulit Jenis Kombinasi | Pengedar Shaklee Kulai

Ramai orang mungkin hanya fokus jaga kulit muka tapi lupa pada kulit diseluruh anggota badan. Bagi saya, kulit juga boleh jadi sebagai indicator tahap kesihatan kita secara tak langsung. Contohnya apabila badan kita sihat, kulit pun akan cantik dan berseri-seri serta tiada masalah kulit lain.
Tanpa buang masa, ini 5 Tips Saya Jaga Kulit Jenis Kombinasi:
1) Lindungi kulit dari cahaya matahari
 
Cahaya matahari mengandungi sinaran UV yang sangat berbahaya pada kulit. Oleh itu, kena lah rajin-rajin apply sunscreen sekurang-kurangnya yang mengandungi SPF15. Juga, pakai pakaian yang bersesuaian yang boleh protect skin dari cahaya matahari.
2) Minum air masak yang cukup
 
5 Tips Saya Jaga Kulit Jenis Kombinasi | Pengedar Shaklee Kulai
 
Bila kita minum cukup air, kulit kita pun takkan kering. Berapa banyak air kita patut minum 1 hari? Teori paling mudah orang ambil ialah 8 gelas 1 hari. Tetapi, adakah cukup dengan hanya 8 gelas? Tentunya tidak. Ia bergantung pada aktiviti yang kita lakukan dan berat badan kita.
3) Pemilihan produk skincare yang tepat
Untuk kulit muka, haruslah pilih bersesuaian dengan jenis kulit sama ada kering, berminyak atau combination. Untuk sabun mandi, pilih yang mild untuk mengelakkan natural protection kulit hilang. Untuk saya, saya pilih : Set Enfuselle Shaklee Bantu Selesaikan Masalah Kulit Saya. Jimat, selamat dan berkesan.
4) Makan makanan yang sihat
 
5 Tips Saya Jaga Kulit Jenis Kombinasi | Pengedar Shaklee Kulai
 
Ramai sangat orang yang gagal makan makanan yang sihat. Kebanyakannya memilih makanan yang instant. Mudah dan cepat siap tapi tiada nutrient penting yang diperlukan oleh badan. Banyakkan makan sayur dan buah-buahan, kulit pasti cantik ~ Kuncinya adalah vitamin C. Kalau saya, saya tambah Sustained Release Vita C Plus Shaklee untuk kesan yang maksimum.
5) Elakkan stress
 
Stress memang antara penyumbang besar masalah kulit. Bila stress, bukan setakat jerawat je naik, segala kedut pun bole wujud tau. So, manage stress kita dengan baik. Jangan lupa vitamin B kalau anda selalu stress 🙂
Itu sajalah 5 Tips Saya Jaga Kulit Jenis Kombinasi yang paling asas. Mudahkan ? Selamat mencuba. 🙂
Love,
Pengedar Shaklee Kulai | Pengedar Shaklee Online

Saksikan kompilasi aktiviti team kami dan pencapaian dalam Bisnes Online Shaklee

Nak Beli Produk Shaklee Dari Pengedar Shaklee >>> Pengedar Vivix Shaklee Online

Nak Beli Shaklee Online Terus Dari Shaklee HQ >>> Cara Beli Shaklee Online

Nak Daftar Jadi Ahli >>> Borang Daftar Ahli Shaklee